Nautische Mijl van Dokkum (1852m):


De Nautische Mijl van Dokkum is een openwaterzwemtocht van 1852 meter. De tocht is langs een gedeelte van de bolwerken van Dokkum en vervolgens door de binnenstad. Het is een wedstrijdtocht (officieel KNZB) maar ook kunnen er recreatieve deelnemers aan mee doen.

De tocht is voor triatleten en zwemmers die aantoonbaar zwemervaring hebben en vanaf 16 jaar en ouder (onder de 18 jaar toestemming van ouder/voogd verplicht).

De tocht vindt plaats op zondag 10 september en start vanaf 13.45 in startgroepen uur bij het Hellinghûs in Dokkum. Hier vindt ook de aanmelding plaats (wees dus ongeveer een half uur van tevoren aanwezig) en is er mogelijkheid tot omkleden. Wij raden deelnemers aan om warme kleding mee te nemen die aangetrokken kan worden direct na het zwemmen.

Heeft u meer belang bij een recreatieve- / prestatietocht, kijk dan bij het Keerpunt van Dokkum.

Voor de Nautische Mijl van Dokkum 2017 zijn er 250 startplaatsen beschikbaar en voor iedere deelnemer is er een herinnering. Meedoen kost €15,50 per persoon. Deze dient te worden voldaan door middel van iDEAL bij de inschrijving. Pas na de betaling is de inschrijving definitief. 

Bij de wedstrijd ontvangen zowel de dames als heren de nummers 1, 2 en 3 een prijs. Voor de dame en heer die eerste worden is er ook een wisselbokaal beschikbaar. Tijdens de wedstrijd wordt er gezwommen volgens regelement D openwaterzwemmen van de KNZB.

Vaseline en/of andere smeermiddelen zijn toegestaan om aan te brengen na dat het startnummer door middel van een watervaste stift in de nek, linker- en rechterarm is geschreven. Kijk voor de andere voorwaarden bij de algemene voorwaarden.

Klik HIER om in te schrijven (mogelijk tot 06 september 2017).

 

   
Afbeelding: Routezwemtocht De Nautische Mijl 2017