Z & PC De Granaet


De Granaet
Z & PC De Granaet Dokkum is samen met Lionsclub Bonifatius de organiserende partij van het evenement Dokkumer Grachtzwemmen.

Heb jij diploma B of C en lijkt zwemmen en/of waterpolo je een leuke sport? Kom dan een keer proef trainen bij Z & PC De Granaet! Er staan enthousiaste trainers aan het bad die zelf al jaren deze sport beoefenen. Deze trainers helpen je graag met het ontwikkelen van jouw kwaliteiten in deze sport. Hier door kun jij nog sneller leren zwemmen of beter waterpoloën.

Zwemmen:
Er zal worden gekeken naar je leeftijd en je zwemvaardigheid, op basis hiervan word je ingedeeld in een van de volgende drie groepen:

C-selectie: Dit is voor de beginnende wedstrijdzwemmer. Je traint dan 1 of 2 keer per week en je werkt aan je zwemconditie, je techniek en je leert hoe je een wedstrijd moet zwemmen.
B-selectie: Dit is voor zwemmers die nog op de basisschool zitten, maar die de techniek van de verschillende slagen al goed beheersen. Je kunt dan ook meedoen aan verschillende wedstrijden. Er kan drie keer per week getraind worden, waardoor je steeds beter wordt.
A-selectie: Hier zwemmen de oudere zwemmers, die de techniek van de verschillende slagen beheersen en die ook al wedstrijdervaring hebben opgedaan. Deze zwemmers kunnen vijf keer per week trainen
In alle drie van deze groepen worden je de basisprincipes van het zwemmen geleerd, hieronder vallen de slagen: Borstcrawl, Rugcrawl, Schoolslag en Vlinderslag. Ook worden dingen geleerd zoals keerpunten en starten.
 
Waterpolo:
Bij Z & PC De Granaet is er ook de mogelijkheid om te gaan waterpoloën, ook hier is een diploma B en/of C verplicht. Bij de waterpoloafdeling wordt je ingedeeld op basis van je leeftijd, de volgende groepen zijn aanwezig. Onder de 13, onder de 15, onder de 17, een heren- en een damesteam.
Tijdens de training leer je zwemmen (met bal), (over-)gooien met de bal en de spelregels van waterpolo.  Dit is nodig om samen met je team straks de beste te zijn!
Er staan erg enthousiaste trainers aan het zwembad die al een aantal jaren zelf waterpolo spelen, de trainers willen graag hun eigen kennis overbrengen op de jeugd die meespeelt.
Ben je onder de 17 jaar? Dan zal je in het weekend (meestal op zaterdag middag) wedstrijden spelen.
Het trainen is door de week op de woensdag en/of vrijdag avond.
De jeugd tot 17 jaar speelt gemixt met jongens en meisjes, daarna worden er heren- en damesteams gevormd.
Ben je ouder als 17 jaar? Geen probleem, je zult worden ingedeeld bij de dames of heren van
Z & PC De Granaet, hier is de mogelijkheid om te trainen op dinsdagavond en op donderdagavond. Als je nieuw bent met de sport is dat geen probleem. Het spel is snel aan te leren en zal je veel voldoening brengen.


Een keertje proef/mee trainen:
Lijkt waterpolo en/of zwemmen je leuk en wil je er meer van weten, kom dan eens langs voor een gratis proeftraining. Je kunt je hiervoor aanmelden via het contactformulier van onze site. Vermeld je leeftijd, diploma’s en eventuele ervaringen met de sport. Heb je andere vragen dan kun je deze hier natuurlijk ook stellen. 
Wil je weten wanneer er precies wordt getraind, kijk dan even bij trainingstijden op de site www.degranaet.nl
Je mag natuurlijk ook beide sporten eens komen proberen!