5 jaar Dokkumer Grachtzwemmen!

Het Dokkumer Grachtzwemmen is een zwemevenement, bestaande uit 2 zwemtochten. In 2019 is de 5e editie van dit jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door ZPC de Granaet en Lionsclub Bonifatius.  De opbrengst van de zwemtochten komt ten goede aan een goed doel voor kinderen. Dit jaar is er gekozen voor de Femke Foundation, zij verzorgen acticiteiten voor kinderen met een relatief onbekende ziekte. 

Het evenement vind plaats op zondag 8 september 2019 tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Om 12:00 uur start de prestatietocht: Het Keerpunt van Dokkum. Dit is een recreatieve zwemtocht van 500 meter voor deelnemers met enige zwemervaring. Meedoen is al mogelijk vanaf 12 jaar met toestemming van ouders/voogd. Om 13:45 uur start de grote tocht: De Nautische Mijl van Dokkum. Deze tocht is een recreatieve- en wedstijd zwemtocht van 1852 meter om het noorderbolwerk van Dokkum (officiele KNZB open water wedstrijd). Voor deze tocht is zwemervaring een vereiste. Meedoen mogelijk vanaf 16 jaar en voor de wedstrijd is een KNZB/NTB nummer vereist.

Inschrijven voor beide tochten is mogelijk vanaf 1 juni. Voor meer informatie over de zwemtochten klik je hier. De inschrijvingen sluiten op donderdag 5 september.