Nautische Mijl van Dokkum (1852m):

De Nautische Mijl van Dokkum is een recreatieve- en wedstrijdtocht van 1852 meter. De wedstrijdtocht is een officiele KNZB wedstrijd. Voor deze tocht is een goede zwemconditie aanbevolen en is voor echte doorzetters. Naast de opbrengst van het goede doel is het natuurlijk ook een enorme ervaring om door de grachten van Dokkum te zwemmen. De tocht is voor triatleten en zwemmers die aantoonbaar zwemervaring hebben en vanaf 16 jaar en ouder (onder de 18 jaar toestemming van ouder/voogd verplicht).

De start is vanaf 13.45 in startgroepen uur bij het Hellinghûs in Dokkum. Bij aankomst vind hier ook de aanmelding plaats. Zorg er daarom voor dat je het e-ticket bij je hebt. De aanmeldingen sluiten 15 minuten voor start van de zwemtocht. Op ons terrein is er mogelijkheid tot omkleden. Wij raden onze deelnemers aan om warme kleding mee te nemen die aangetrokken kan worden direct na het zwemmen.

Bij de wedstrijd ontvangen zowel de dames als heren de nummers 1, 2 en 3 een prijs. Voor de dame en heer die eerste worden is er ook een wisselbokaal beschikbaar. Tijdens de wedstrijd wordt er gezwommen volgens regelement D openwaterzwemmen van de KNZB.

Is deze tocht een maatje te groot? Kijk dan bij het Keerpunt van Dokkum.

Vaseline en/of andere smeermiddelen zijn toegestaan om aan te brengen na dat het startnummer door middel van een watervaste stift in de nek, linker- en rechterarm is geschreven. Kijk voor de andere voorwaarden bij de algemene voorwaarden.

 

 

   
Afbeelding: Routezwemtocht De Nautische Mijl 2019